Održana skupština i isplata dividende

Poštovani članovi i dioničari Peveca,

Jučer je održana Glavna skupština Društva. Donesene su sve predložene odluke iz Poziva na skupštinu osim one o raspodjeli dobiti, koja je donesena po protuprijedlogu dioničara Energia naturalis d.o.o. Odlukom o raspodjeli dobiti određena je isplata dividende iz dobiti ostvarene 2018. godine u iznosu od 99,4 milijuna kuna, odnosno 7.530,00 kuna po dionici.

Pravo na isplatu dividende imaju dioničari koji su dana 12. lipnja 2019. evidentirani kao dioničari Društva u SKDD-u, a tražbina na isplatu dividende dospijeva 17. lipnja 2019. Pozivamo sve dioničare da provjere imaju li upisane podatke za isplatu dividende u sustavu Središnjeg kliniškog depozitarnog društva.

Udruga malih dioničara „Pevec“ d.d.

Comments 2

  • Kolika je vrijednost 1 dionice i ide li na burzu

    • Nije jednostavno odrediti vrijednost baš zato što nije na burzi i jer su percepcije vrijednosti subjektivne. Možemo reći onoliko koliko je netko spreman platiti (što ne znamo jer se ne trguje na burzi), a možemo temeljem procjene financijskih analitičara. Budući da je elaborat o procjeni fer vrijednosti dionice kojom je procijenjena vrijednost od 387 kuna (odnosno 38.700 kuna uzevši u obzir spajanje 100 dionica u jednu) izrađena prije nego su sastavljeni godišnji financijski izvještaji za 2018. godinu, mislim da ona nije više relevantna jer nema najnovije podatke.

      Nije bilo govora o izlasku na burzi, međutim atmosfera je bila najopuštenija do sada i na službenom dijelu skupštine a i nakon nje. Kada uzmemo u obzir i to da je Društvo poslalo priopćenje koje je prenijela HINA i svi veći mediji u vezi isplate dividende ne bi me iznenadilo da se stvara teren za izlazak na burzu, a mislim da je indikativno i prebacivanje po 500 dionica na ime fizičkih osoba (vlasnika društva koja su najveći dioničari Peveca) od prije pola godine. Opet, možda sam u krivu stoga se ograđujem od davanja preporuka za kupnju ili prodaju.