Demantij i reakcija na objavu koju je medijima distribuirala Udruga dioničara „trgovačkog društva Pevec d.d.“

Udruga dioničara „Pevec“ u potpunosti se ograđuje i u cijelosti osporava tekst objave koju je tijekom današnjeg dana Udruga dioničara „trgovačkog društva Pevec d.d.” distribuirala medijima, a kojim želi stvoriti dojam da mali dioničari tvrtke Pevec d.d. daju potporu aktualnoj Upravi tvrtke. Udruga dioničara „Pevec“ nema nikakve veze s Udrugom dioničara „trgovačkog društva Pevec“ d.d. niti s njihovim navodima.

U potpunosti se ograđujemo od ovakvog korištenja statutom propisanog, i u Registru udruga Republike Hrvatske registriranog, skraćenog naziva Udruge malih dioničara „Pevec“ d.d. U Udruzi razmatramo i reagiranje u smjeru manipulacije i neovlaštene zloporabe naziva naše Udruge.

U Udruzi smatramo da se ovdje radi o namjeri stvaranja pomutnje u medijskom i javnom prostoru s obzirom da je stav Udruge dioničara „Pevec“ sasvim suprotan navodima navedene Udruge. Naime, Udruga dioničara „Pevec“ pokrenula je inicijativu za izglasavanje nepovjerenje jedinom članu Uprave Peveca Jurici Lovrinčeviću, a upravo zbog netransparentnog poslovanja i otezanja s provedbom odluke Glavne skupštine o uvrštenju dionica na uređeno tržište Zagrebačke burze.

Ujedno bismo istaknuli da je Udruga dioničara „trgovačkog društva Pevec d.d.” registrirana na adresi Dicentre, tvrtke u suvlasništvu direktora Peveca g. Lovrinčevića, Gornjodravska obala 90, Osijek. Također napominjemo da je u vrijeme osnivanja navedene udruge Jurica Lovrinčević bio predsjednik uprave Dicentre, koja je i jedan od osnivača te udruge.

Povodom izražene potpore g. Pecaka novim kadrovima i ograđivanju od nepotističkih zapošljavanja, napomenuli bismo da su predsjednik Nadzornog odbora Željko Mandić, direktor strateškog razvoja Krešimir Bubalo, i administrator web domene navedene udruge iz Osijeka, Filip Kuštro, povezani članstvom odnosno potporom HDSSB-u. Također bismo istaknuli da je jedan od osnivača te udruge bivši član Uprave Peveca, Dejan Fičko.

Hrvoje Marković
Predsjednik
Udruga malih dioničara „Pevec“ d.d.
Udruga dioničara „Pevec“

Predsjednica uprave Dicentre daje punu podršku suvlasniku i bivšem predsjedniku uprave Dicentre

Ako pogledate metapodatke priopćenja Udruge dioničara „trgovačkog društva Pevec“ d.d., vidjet ćete da je kao autor navedena Kristina Martinović, predsjednica uprave Dicentre. Kakva je to vijest da predsjednica uprave Dicentre daje punu podršku suvlasniku i bivšem predsjedniku uprave Dicentre, Jurici Lovrinčeviću?

Dopuna (5. 1. 2017.): U prvotnom izdanju ovoga Demantija ustvrdio sam da su g. Lovrinčević i g. Mikolčević povezani kumstvom. Po novim saznanjima ta informacija je bila netočna te se ispričavam zbog toga cijenjenoj gospodi.

Comments 1