Izvještaj sa skupštine 8. lipnja 2020.

Poštovani članovi i dioničari Peveca,

na Glavnoj skupštini društva 8. lipnja 2020. godine donesene su sve odluke prema prijedlozima Uprave i Nadzornog odbora osim one u vezi izmjena statuta društva. Izmjene statuta su donesene po protuprijedlogu dioničara Dicentra d.o.o. koji se sadržajno razlikovao od prijedloga Uprave po tome što je smanjen broj članova Nadzornog odbora sa 7 na 3. Kao što je poznato iz priopćenja, g. Radić je dao ostavku na članstvo u Nadzornom odboru ubrzo nakon Glavne skupštine (na kojoj nije bio prisutan). U Nadzornom odboru su, dakle, ostali g. Spudić iz Energia naturalis i g. Predovan kao imenovani predstavnik radnika. Izmjenama statuta je ujedno i službeno promijenjen naziv društva u “Pevex”.

Trgovački centar Solidum na zagrebačkom Jankomiru prodan je za 50 milijuna kuna, očekuje se otvaranje novog centra u Vinkovcima početkom rujna a ubrzo nakon toga bi trebao biti otvoren novi centar u Slavonskom brodu nakon useljenja u objekt bivšeg Super Konzuma koji je kupljen prošle godine. Naglašeno je smanjenje prodaje na obali zbog odgađanja investicija u turizmu uslijed neizvjesnosti uzrokovanim pandemijom, te da je otežano planiranje općenito. Likvidnost i stabilnost Društva ostaju odlični, naime prije zatvaranja trgovina imalo je 400 milijuna kuna na računu. Društvo je koristilo mjere potpora za isplatu plaća za ožujak i travanj.

Kao dugoročni izazov istaknut je očekivan dolazak Amazona za dvije godine, zbog čega je Uprava fokusirana na povećanje tržišnog udjela (za koje procjenjuje da ga ima oko 20%) otvaranjem trgovina manjih formata u manjim središtima. Privremeno zatvaranje trgovina povećalo je fokus na webshopu, gdje je čak i nakon ponovnog otvaranja trgovina zabilježen deset puta veći promet u odnosu na prije zatvaranja, a suradnja s EXPERT grupacijom donijela je korist zbog podrške u online oglašavanju.

Udruga malih dioničara „Pevec“ d.d.

Ako smatrate da vam je koristan naš rad i informacije koje ovdje objavljujemo, možete nas podržati donacijom uplatom na žiroračun:
IBAN: HR38 2386 0021 1190 1399 3 (Podravska banka d.d.)

Comments 1