Demantij na tvrdnju Uprave objavljen u Nacionalu

U današnjem izdanju tjednika Nacional izašao je članak Berislava Jelinića pod naslovom “PRETUČENI BUBALO RAZOTKRIO milijunske štete za koje u Pevecu sumnjiče Darka Šketa, Branu Golubića i Želimira Kodrića”.

Skrećemo pozornost i demantiramo nekoliko neistinitih tvrdnji iznijetih u članku koje se tiču Udruge dioničara Pevec.

Dicentra potom okuplja ostale male dioničare te osniva udrugu dioničara Pevec, a u njoj su dioničari koji ukupno imaju preko 30 posto dionica. Međutim, uskoro se pojavila još jedna udruga dioničara. Aktualna uprava Peveca tvrdi da iza te udruge zapravo stoji Brane Golubić, koji je kontrolira uz pomoć Hrvoja Markovića, koji ima šest dionica Peveca i postaje čelni čovjek te druge udruge, koja je pokušala sazvati novu skupštinu Peveca koncem studenoga.

  • Udruga dioničara „Pevec“ osnovana je 8. srpnja 2016. godine. Puni naziv Udruge dioničara „Pevec“ je Udruga malih dioničara „Pevec“ d.d., a Dicentra nije niti je ikada bila njen član.
  • Udruga dioničara „trgovačkog društva Pevec“ d.d. s istom adresom kao i društvo Dicentra u suvlasništvu predsjednika Uprave Jurice Lovrinčevića osnovana je 12. srpnja 2016. godine, dakle nakon Udruge malih dioničara „Pevec“ d.d.
  • Tvrdnja aktualne uprave Peveca da iza Udruge malih dioničara „Pevec“ d.d. zapravo stoji Brane Golubić, koji ju kontrolira uz pomoć Hrvoja Markovića, je apsolutna neistina i laž. Niti Brane Golubić, Želimir Kodrić, Darko Šket niti itko povezan s njima nisu i nisu nikada ni bili članovi Udruge niti imaju ili su ikad imali ikakav utjecaj na rad Udruge niti njenog vodstva.
  • Netočno je i da je Hrvoje Marković vlasnik šest dionica Peveca; vlasnik je 801 dionice Peveca.
  • Činjenica je da je Udruga malih dioničara „Pevec“ d.d. jedina udruga dioničara neovisna od dva najveća dioničara u Pevecu.

Udruga malih dioničara „Pevec“ d.d.

Comments 3

  • Ne znam što je nevjerojatnije: da Uprava za tisak izjavi podlu laž o meni i Udruzi, ili da autor članka, koji je ujedno vlasnik i glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić mi se nije udostojio javiti za potvrdu ili demantij te tvrdnje prije objave. Poslao sam g. Jeliniću zahtjev za objavu ispravka netočnih navoda, a da Uprava ima imalo srama onda bi se javno ispričala.

    Koja normalna uprava radi ovakve stvari, i što o tome misli Nadzorni odbor?

    Inače, objavili smo sve korespondencije s članovima Uprave, kao i moje osobne prije osnutka Udruge.

  • G. Jelinić odbio je moj zahtjev za objavu ispravka netočnih navoda s obrazloženjem da je preopširan u odnosu na netočne navode, što je stvarno istina. Skratio sam tekst i jučer poslao zahtjev da se objavi ispravak netočnih navoda sljedećeg sadržaja:

    Tvrdnja aktualne uprave Peveca da „iza [naše] udruge zapravo stoji Brane Golubić, koji je [sic] kontrolira uz pomoć Hrvoja Markovića, koji ima šest dionica Peveca…“ još je jedna u nizu laži kojima uprava Peveca na čelu s Juricom Lovrinčevićem sramoti sebe i društvo koje predstavlja. Brane Golubić ne stoji iza naše udruge niti ju kontrolira uz moju pomoć, naime niti je član niti ima ikakav utjecaj na rad udruge niti njenog vodstva. Nemam šest dionica, nego 802 dionice.

  • Isto je zanimljivo da je prema članku noć prije skupštine napravljena zajednička lista fondova i dobavljača okupljenih oko Dicentre koja je na kraju pobijedila, s obzirom da je zamjenik ministra gospodarstva Leo Prelec u ime države glasao za tu listu. Je li uobičajeno da država glasa za listu za nadzorni odbor koji je sastavljen noć prije glavne skupštine i predložen od strane privatnih fondova, a u kojoj se nalazi osoba blisko povezana s donedavnim poslodavcem predstavnika države? Naime Markica Raič je tjedan dana prije skupštine u svojoj firmi za direktora postavio Marija Mrvelja, koji je uz Pavla Vujnovca jedan od suvlasnika grupacije Prvo Plinarsko Društvo, u kojoj je Leo Prelec radio kao izvršni direktor do kraja veljače prošle godine.